E3 scoort vanaf start volop

LDODK/Rinsma Modeplein E3 was een van de ploegen die zaterdag de nieuwe veldcompetitie op het veld in Gorredijk openden. En hoe! Na vier keer tien minuten spelen stond er 26-5 op het scorebord.

LDODK heeft dit veldseizoen zes E-teams in competitie. Op dit moment zijn er maar liefst 34 E’tjes actief en er komen er nog steeds nieuwe jonge korfballers bij.

De E3 bestaat uit vijf spelers: Fardau, Emersyn, Bryan, Hydde en Mathijs. Zij hadden er vanaf het begin van de wedstrijd zin in. De eerste aanval leverde direct een goal op, maar dat lukte tegenstander Oerterp E2 ook. Ook op 2-2 stonden beide ploegen nog naast elkaar, maar daarna liep LDODK snel uit. De spelers gingen maar door en Oerterp leek overrompeld.

Beide coaches besloten op 10-2 in overleg dat Oerterp een extra speler mocht inbrengen. Officieel mag dat niet in de E’s, maar als iedereen het er mee eens is, is het geen probleem. Het gaat er tenslotte om dat alle spelers met plezier korfballen.

Coach Jelmer bij de Leij kon zijn spelers zo ook even extra wijzen op het verdedigen. De spelers luisterden goed naar Jelmer, ook later in de wedstrijd wanneer hij er op hamerde om wat rustiger te spelen. Niet direct na het veroveren van de bal te schieten, maar eerst over te spelen om een betere kans te creëren. Wat meer rust in het spel bracht mooier korfbal, terwijl de doelpunten gewoon bleven komen.

Op 26-5 eindigde scheidsrechter Marrit de Jong de wedstrijd. Het was voor de A-junior de eerste keer dat ze een jeugdwedstrijd floot. En dat deed ze goed! Ze liet de spelers mooi spelen en floot alleen waar het echt nodig was. Dat smaakt vast naar meer.