LDODK 3 promoveert naar Reserve Ereklasse

Met een 14-11 overwinning op CSL 2 promoveerde LDODK/Rinsma Modeplein 3 zaterdag naar de Reserve Ereklasse.

Op een zonovergoten veld in Gorredijk werd het een eerste helft van gemiste strafworpen. CSL miste er vier, LDODK twee. CSL nam voortvarend de leiding en liet op 1-3 de eerste kans vanaf de stip liggen. Twee minuten later stonden beide ploegen op gelijke hoogte, waarna LDODK doortrok naar een 5-3 voorsprong. Op 5-4 miste CSL de tweede stip en daar wilde Martijn Zwart niet bij achter blijven. Hij miste voor de tweede keer.

Het was een periode in de wedstrijd met veel (te) korte aanvallen. Anne de Boer maakte de belangrijke 6-4, waarna CSL twee keer vanaf de strafworpstip verzuimde dichterbij te komen. Bas Haaijer liet in het andere vak zien hoe het wel moest: 7-4.

In de tweede helft kwam CSL snel terug tot 7-6, op 8-8 stonden beide ploegen weer gelijk. Ook de 10-8 voorsprong wist LDODK niet te behouden. Vanaf de stip pakte CSL nu wel de kans: 10-10.

En toch werd het geen spannend slot. LDODK had met Lex Punter en André Zwart nog een paar troeven achter de hand. Onder andere met een paar fraaie acties van hun hand besliste LDODK de wedstrijd op 14-11.

Met 10 punten uit 5 wedstrijden is LDODK in deze poule niet meer te achterhalen. Drachten/Van der Wiel 2 staat op 5 punten achterstand, CSL op zes. De Wâlden 2 sluit de ranglijst in deze poule met op dit moment 1 punt. Er is nog één ronde te spelen.

Spelers en begeleiding: GEFELICITEERD!