LDODK ongeslagen naar de zaal

LDODK/Rinsma Modeplein sloot de veldcompetitie zondag af met een 28-16 overwinning op Mid-Fryslân/ReduRisk. En dat betekent de zesde overwinning op rij.

Veldkorfbal is nog steeds leuk. Zeker met een heerlijk najaarszonnetje en amper wind. Het was zondagmiddag dan ook druk langs de lijn op sportpark Kortezwaag. Het publiek zag een wedstrijd met zo nu en dan prachtige acties en dito doelpunten.

Tot 6-6 gingen LDODK en Mid-Fryslân gelijk op. Daarna sloeg LDODK een gaatje naar 10-6. Met onder andere een paar fraaie doorloopballen van Harjan Visscher en Ran Faber.

LDODK startte de wedstrijd met Julian Frieswijk, Ran Faber, Femke Faber en Marije Visser in de eerste aanval. In het andere vak speelden Terrenc Griemink, Harjan Visscher, Sabine Verhoef en Danique Klaren.

Mid-Fryslân kwam binnen een minuut terug tot 10-8 en later tot 12-10. Bij rust was de marge weer drie: 15-10. Het definitieve gat was nog niet geslagen.

Dat gebeurde wel na rust, toen LDODK uitliep naar 19-11. Er waren onderlinge leuke duels, soms op het randje, maar ook met onderling respect. De wedstrijd was gespeeld. LDODK liep in het vervolg van het duel uit naar een ruime marge: 28-16.

LDODK plaatst zich als groepswinnaar voor de kampioenscompetitie volgens voorjaar, samen met SCO/European Aerosols dat door 21-20 winst op Nic. beslag legde op de tweede plaats op de ranglijst. Mid-Fryslân eindigt als derde, Nic. als vierde in de poule.

Het najaarsgedeelte van het veldseizoen zit er op. LDODK bereidt zich nu voor op een nieuw seizoen Korfbal League, dat op 16 november met een thuiswedstrijd begint.