Ook winst tegen SCO

Met de volle winst uit drie wedstrijden sloot LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond de eerste helft van de najaarsveldcompetitie af. In Gorredijk werd SCO/European Aerosols met 25-11 verslagen.

De keuze is reuze voor LDODK-trainer/coach Jan Niebeek met de zeven dames en zes heren waar hij deze veldcompetitie mee speelt. LDODK startte zaterdag tegen SCO met in de eerste aanval Ran Faber, Terrence Griemink, Marlou Kuiper en Esmee van Veen. In het andere vak: Marije Visser, Danique Klaren, Julian Frieswijk en Jurjen Veenstra.

Het werd direct duidelijk dat LDODK de tegenstander zo snel mogelijk op achterstand wilde spelen. De aanvallen van de tegenstander uit Oldeholtpade liepen soms gewoon vast omdat er vanwege de LDODK-verdediging eigenlijk niemand was om op af te spelen. Het was voor SCO zoeken om de kansen. Zelf vond LDODK makkelijker de weg richting de korf. Niet altijd kiezend voor de snelst opdoemende schietkans, maar vaak ook via samenspel op zoek naar een nog beter mogelijkheid. Julian Frieswijk en Jurjen Veenstra kwamen zo bijvoorbeeld tot fraaie acties.

LDODK vertaalde het initiatief ook direct in een voorsprong die niet meer werd afgegeven. Van 3-2 naar 8-3 en 10-4. Op 14-6 klonk het rustsignaal. In de slotminuten maakten Esmee van Veen en Ran Faber plaats voor Sabine Verhoef en Harjan Visscher.

In de tweede helft bouwde LDODK de voorsprong verder uit tot een uiteindelijke marge van veertien punten: 25-11. Aan het einde van de wedstrijd waren er ook nog speelminuten voor Femke Faber en de ook nog scorende Tieme Eppinga.

In de Ereklasse poule 1 heeft LDODK nu halverwege, met ook overwinningen op Mid-Fryslân/ReduRisk (18-15) en Nic. (23-9), de koppositie stevig in handen. Het programma gaat nu in spiegelbeeld verder met voor LDODK komende zaterdag (28 september; 17.30 uur) de uitwedstrijd bij SCO.