Vernieuwd en verfrissend LDODK wint haar eerste competitieduel

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met nieuwe gezichten zowel in het veld als langs de lijn slaagde LDODK/Rinsma Modeplein er in om, vooral door een goede eerste helft (ruststand 4-12), haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen.

Op het drukbezochte sportpark in Reduzum maakte tegenstander Mid-Fryslân/ReduRisk het de LDODK-ers na rust best nog wel lastig. Maar het gat dat was gemaakt in de eerste helft bleek voldoende om aan het eind een voorsprong te houden: 15-18.

Het was even wennen voor de LDODK-supporters met nieuwe gezichten in en langs het veld. En eigenlijk gold dat ook nog voor de spelers zelf. Nieuwe LDODK-coach Jan Niebeek startte deze wedstrijd met Harjan Visscher, Marvin Piepers, Rixt Bouma en Sabine Verhoef in het eerste aanvalsvak. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Jurjen Veenstra, Julian Frieswijk, Femke Faber en Marije Visser.

Een geconcentreerd LDODK begon vooral verdedigend sterk aan de wedstrijd. Tegenstander Mid-Fryslan werd vanaf het begin onder druk gezet. Er werd op elke bal gejaagd. De verdedigers, onder aanvoering van vooral Marvin Piepers, zaten er bovenop. En dat kon ook door een goede rugdekking.

Aanvankelijk was het aanvallend nog wat onwennig, maar halverwege de eerste helft kwam met name het eerste aanvalsvak, onder aanvoering van nieuwe aanvoerder Harjan Visscher, los. Met verfrissende acties, veel diepgang, kansen zoeken vanuit en rondom de korf liep LDODK van 4-6 zo maar door naar 4-12 bij rust. Het leek een vrij eenvoudige middag te worden.

Echter na rust verslapte de concentratie. Sabine Verhoef, die samen met Marije Visser, debuteerde bij LDODK, vatte het na afloop goed samen. “Het was zeker de bedoeling dat we de hele wedstrijd sterke druk zouden geven. Maar als dan even in de tweede helft het bij een of twee mensen net iets verslapt, komen ze toch weer terug. En dat kan eigenlijk niet. We moeten allemaal die volle druk blijven geven en de duels aangaan. En ik moet trouwens ook zeggen: ze maakten wel een paar knappe goals hoor.”

Ook aanvallend was het na rust allemaal wat minder en vooral rommeliger. Duidelijk was dat automatismen nog moesten inslijten. Er werd ook links en rechts wat gehusseld en gewisseld met spelers. En zo kwam de thuisclub toch weer in de wedstrijd, hoewel het verschil nooit kleiner werd dan drie goals.

En dus debuteerde Verhoef, die het nu al erg naar haar zin heeft bij LDODK, met een overwinning in haar eerste competitieduel. “Ik voel me hier heel erg welkom. Het is een hele sociale groep. Heel open. En het helpt denk ik ook dat er meer nieuwe gezichten zijn. Ook nieuwe trainers. Dus iedereen begint eigenlijk weer een beetje opnieuw. En ook in het spel is het nu nog wat zoeken naar de juiste combinaties. Maar nu zo in het groene shirt, dat voelt goed.”

Op dinsdag 17 september, dus al over twee dagen, speelt LDODK haar volgende competitiewedstrijd, een avondwedstrijd. Dan komt het Groninger Nic. op bezoek op het sportpark Kortezwaag. Aanvang: 20:30 uur.